Скандал у Фінляндії: Затримані особи за підозрою у відмиванні коштів Міноборони України

Скандал у Фінляндії: Затримані особи за підозрою у відмиванні коштів Міноборони України

У Фінляндії 11 березня 2024 року було затримано трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів Міністерства оборони України, які були призначені на закупівлю засобів індивідуального захисту для військових на суму 5,7 мільйона євро. За даними слідства, частина цих коштів була використана на придбання розкішних автомобілів та нерухомості.

Один з затриманих, громадянин Фінляндії, також має арешт на свою нерухомість. Згідно зі зібраними даними, частина коштів, призначених для придбання бронежилетів для українських військових, не була відправлена від представника приватної компанії, відповідальної за поставки.

Розслідування цього інциденту стало можливим завдяки спільній роботі детективів Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, а також працівників Національного бюро розслідувань кримінальної поліції Фінляндії, в рамках механізму міжнародної правової допомоги.

Отримані докази будуть використані детективами НАБУ у власному кримінальному провадженні за фактом зловживання коштами Міністерства оборони при закупівлі бронежилетів. Приймаються заходи для забезпечення відшкодування завданих збитків.

14:42
908
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!