СБУ Перехопила Розвідницю ФСБ, Яка Намагалася Отримати Геолокації Української ППО

СБУ Перехопила Розвідницю ФСБ, Яка Намагалася Отримати Геолокації Української ППО

У ході успішної спецоперації, спільно проведеної контррозвідкою Служби безпеки України (СБУ) та прокуратурою Вінницької області, затримано рецидивістку, яка діяла на користь російських спецслужб. Жінка, розшукана за раніше скоєні злочини шахрайства та крадіжок, спробувала зібрати військові розвідувальні дані щодо протиповітряної оборони Збройних Сил України (ЗСУ) на Донеччині.

За інформацією, наданою прес-центром СБУ, підозрювана, переховуючись у Житомирській області, здійснювала активну розвідувальну діяльність через російські телеграм-канали. Під впливом кадрового співробітника Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), жінка відновила спілкування з колишніми односельцями на окупованій території з метою отримання конфіденційних військових даних.

Встановлено, що фігурантка під час телефонних розмов із місцевими мешканцями намагалася дізнатися про фактичну діяльність української протиповітряної оборони в умовах військових дій на сході країни. Плани агресорів включали отримання інформації щодо місцезнаходження вогневих позицій зенітно-ракетних комплексів ЗСУ для подальшого обходу української ППО.

Однак завдяки вчасним діям СБУ, зловмисницю було затримано на місці перебування. Під час обшуку в її тимчасовому притулку був виявлений мобільний телефон, що використовувався для здійснення розвідувальних дій.

Наразі підозрюваній оголошено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй загрожує довічне ув'язнення.

Слідчі СБУ продовжують розслідування цієї справи та планують подальші дії щодо забезпечення безпеки протиповітряної оборони на сході України.

Ця спецоперація стала ще одним успішним кроком в роботі українських спецслужб на захист вітчизни від зовнішньої загрози та військової агресії.

13:20
1070
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!