Захоплення заводу на Полтавщині: Судовий процес проти колишнього чиновника Росії

Захоплення заводу на Полтавщині: Судовий процес проти колишнього чиновника Росії

Судовий процес щодо захоплення заводу дитячого харчування на Полтавщині привертає увагу суспільства. Разом із особою з Донецької області, колишній заступник міністра сільського господарства Росії організував злочинну групу з восьми осіб, які здійснювали силову та юридичну підтримку афери.

На реалізацію злочинного замислу було виділено 530 тисяч доларів, а для супроводу в публічному просторі був залучений політтехнолог. Метою групи було заволодіти 100% капіталом заводу дитячих продуктів харчування.

Зловмисники підробили устав заводу, договори купівлі-продажу його часток у статутному капіталі, а також протоколи засідань наглядових рад підприємств. Підроблені документи передали приватному нотаріусу, який їх незаконно посвідчив та перереєстрував завод на осіб, що контролювали організаторів.

У результаті незаконних дій власникам підприємства було завдано збитків на суму понад 250 мільйонів гривень.

У травні 2023 року за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції було проведено понад 50 санкціонованих обшуків по місцях проживання і роботи фігурантів. В результаті були вилучені мобільні телефони, документи, зброя, гроші, автомобілі, а також інші докази скоєння злочину. Восьмеро основних членів злочинної групи, включаючи організаторів, були затримані.

За процесуального керівництва Генеральної прокуратури, їм було повідомлено про підозру за статтею 255 Кримінального кодексу України (створення, керівництво та участь у злочинній організації), статтею 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства), статтею 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків), статтею 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та статтею 366 (службове).

Двом фігурантам, включаючи громадянина Росії — колишнього заступника міністра сільського господарства РФ, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

15:38
1068
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!