СБУ зупинила російську спробу атаки на важливі об'єкти в Дніпрі

СБУ зупинила російську спробу атаки на важливі об'єкти в Дніпрі

Служба Безпеки України успішно припинила спробу російських спецслужб здійснити атаку на важливі об'єкти у місті Дніпро. На перший погляд, затримання агента Федеральної Служби Безпеки Росії (ФСБ) здавалося майже неможливим завданням, але завдяки складній операції, проведеній у центрі області, вдалося затримати зловмисника.

Цей агент намагався отримати інформацію про кількість українських військовослужбовців, які перебували на лікуванні у військовому шпиталі, а також він слідкував за медичним транспортом, який прибував до закладу. Отримані ним дані, включаючи координати об'єктів, планували використати для підготовки ракетного удару на військовий шпиталь та місцеву теплову електростанцію, яка постачає електроенергію для міста.

Агент російських спецслужб намагався передати зібрану інформацію через анонімний чат у месенджері, але завдяки діям кіберфахівців СБУ це було заваджено. Також було встановлено особу куратора цього агента.

У міжчас, за вказівкою ФСБ, зловмисник фільмував периметр теплової електростанції та прилеглу територію. Отримана інформація мала використовуватися для подальшого планування атак на місто.

Після затримання агента, яким виявився місцевий молодик, були проведені обшуки його помешкання. Там були знайдені мобільний телефон з доказами злочинної діяльності та банківська картка з російськими грошима.

На даний момент затриманому оголошено про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), і йому загрожує довічне ув'язнення.

Цю спецоперацію провели співробітники СБУ в місті Києві та Київській області під керівництвом місцевої прокуратури.

10:55
1297
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!