Депутат і чиновник Тернопільщини вимагали $300 тис. США

Депутат і чиновник Тернопільщини вимагали $300 тис. США

Вимагання суми в 300 тисяч доларів США депутатом Тернопільської районної ради: розслідування завершено

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування справи щодо вимагання депутатом Тернопільської районної ради та заступником керівника однієї з об'єднаних територіальних громад (ОТГ) Тернопільської області неправомірних вигод у сумі 300 тисяч доларів США.

За даними слідства, у власника одного з аграрних підприємств Тернопільської області, під час оформлення документів для продажу цього підприємства та відповідних земельних ділянок, виник судовий конфлікт з місцевою ОТГ щодо права власності на землю. У зв'язку з цим аграрій спробував підкупити потенційного покупця, надавши неправомірну вигоду судді Господарського суду Тернопільської області та заступнику керівника ОТГ та їх адвокатові.

Пізніше, вони вимагали від покупця підприємства 300 тисяч доларів США неправомірних вигод.

Власнику аграрного підприємства та іншим особам було повідомлено про підозру у листопаді 2023 року. Депутат після отримання підозри звільнився з посади.

Застереження: Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинною доти, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

19:45
2192
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!