Боротьба з рекетом у Дніпрі

Боротьба з рекетом у Дніпрі

Служба безпеки та Національна поліція припинили діяльність організованої злочинної групи, яка тероризувала жителів прифронтового Дніпра. Шахраї вимагали гроші від місцевих підприємців, провокуючи конфлікти або вигадуючи штучні борги, а потім нав'язували «рахунок» своїм жертвам.

У випадку відмови, рекетири викрадали своїх жертв та звозили до переобладнаного підвалу, де вони прив'язували людей до стільців та жорстоко побивали, загрожуючи фізичною розправою над ними та їхніми родинами. Працівники СБУ задокументували факт вимагання грошей від місцевого ІТ-підприємця.

За даними слідства, рекетири вимагали кошти як «компенсацію» за невдалу інвестицію в бізнес-проєкт. Айтішника викрали із зав'язаними очима до підвального приміщення, де йому застосовували тортури. У результаті він погодився сплатити частину суми у криптовалюті та звернутися по допомогу до родичів.

Фігуранти утримували підприємця у своєму авто, перевозячи його до адрес рідних, доки він не зібрав усю суму. Плани рекетирів на майбутнє включали розширення впливу на малий бізнес та вимагання нових «дань».

Правоохоронці заблокували ці протиправні дії та затримали організатора і його спільника, які, за даними слідства, є членами місцевого кримінального угруповання. Під час обшуків в їхніх оселях вилучено зброю, боєприпаси, значну суму готівки та мобільні телефони з відеозаписами знущань над потерпілими.

Затриманим повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вимагання та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Тривають дії правоохоронних органів з метою притягнення всіх осіб, причетних до цих злочинних дій, до відповідальності. На них чекає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Інтегровані заходи проводили співробітники СБУ в Дніпропетровській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

14:50
2720
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!