Суддя Кропивницького апеляційного суду звинувачений у хабарництві у справі про смертельне ДТП

Суддя Кропивницького апеляційного суду звинувачений у хабарництві у справі про смертельне ДТП

На 18 березня 2024 року Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) внесли звинувачення проти судді Кропивницького апеляційного суду. Його підозрюють у тому, що він прийняв хабар у розмірі 10,5 тисяч доларів США через посередника за зміну рішення першої інстанції у справі про смертельне ДТП.

За даними слідства, суддя запросив неправомірну вигоду через посередника за зміну рішення суду та призначення менш суворого покарання у відношенні винної сторони в ДТП. Однак колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила рішення першої інстанції без змін і призначила виновникові покарання у вигляді позбавлення волі. Більшу частину неправомірної вигоди судді не вдалося реалізувати.

26 жовтня 2023 року НАБУ та САП разом з Управлінням служби безпеки України в Кіровоградській області та Департаментом спеціалізованого розслідування Національної поліції в Кіровоградській області виявили осіб, підозрюваних у цьому злочині, і повідомили їм про підозру.

Під час обшуку за місцем проживання посередника слідчі виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів США.

Дії судді кваліфікувалися за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Розслідування щодо нього завершилося у січні 2024 року.

Дії посередника кваліфікувалися за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Матеріали щодо нього виділено в окреме кримінальне провадження, яке завершилося винесенням обвинувального вироку судом.

13:28
1379
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!