СБУ та Латвійська поліція зламали інтернаціональну мережу виманювання коштів у громадян ЄС

СБУ та Латвійська поліція зламали інтернаціональну мережу виманювання коштів у громадян ЄС

У спільній операції Служби безпеки України (СБУ) та правоохоронних органів Латвії знешкодили міжнародну схему виманювання грошей з інвесторів електронних бірж. Група шахраїв, діяла через підпільний кол-центр, виступаючи під маскою одного з незалежних фінансових регуляторів ЄС.

У результаті спецоперації, що відбулася у Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровській області, було затримано трьох організаторів цієї злочинної схеми. Зловмисники намагалися виманювати мільйонні суми у гривневому еквіваленті з громадян Європейського Союзу, шляхом обману та шахрайства.

Група операторів кол-центру зверталася до європейських вкладників, що інвестували у фондові проєкти онлайн-бірж. Вони пропонували їм неправдивий «захист інвестицій», обіцяючи здійснити «безпечний моніторинг» та повернути гроші у разі сумнівних транзакцій, за умови сплати комісії у розмірі 30% від суми інвестиції.

Крім того, шахраї радили своїм жертвам встановити спеціальний мобільний додаток, який дозволяв зловмисникам отримати повний контроль над фінансовими операціями потерпілих.

Наразі трьом затриманим повідомлено про підозру за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство великими розмірами). Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Ця успішна спільна операція стала ще одним прикладом успішної боротьби українських та латвійських правоохоронних органів проти міжнародного фінансового шахрайства.

17:27
1269
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!