​Служба безпеки України зупинила нові канали утічки ухильників за кордон

​Служба безпеки України зупинила нові канали утічки ухильників за кордон

Один з них пролягав до невизнаного Придністров'я. Загальнонаціональна операція СБУ призвела до заблокування трьох інших схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду потенційних призовників за кордон. У різних частинах країни було затримано чотирьох організаторів цих незаконних дій. Фігуранти отримували гроші за допомогу ухильникам у втічці за кордон, використовуючи підроблені документи або обходячи прикордонні пункти. Вартість таких послуг становила до 15 тисяч американських доларів.

У Одеській області нейтралізовано злочинну групу, яка організувала нелегальну міграцію до самопроголошеного Придністров'я. Фігуранти намагалися переправити ухильників через кордонну річку, використовуючи моторний човен та обираючи лише нічний час для перетину водної перепони.

У Черкаській області розкрито ще одну злочинну групу, яка вивозила ухильників за кордон під виглядом водіїв міжнародних пасажирських перевезень. Зловмисники використовували водіїв закордонних рейсів, які здійснювалися однією з компаній-перевізників.

У Львівській області перед судом з'явиться 33-річний киянин, який разом із спільником намагався нелегально переправити до Євросоюзу шістьох військовозобов'язаних. Фігуранти внесли своїх клієнтів до системи «Шлях» як волонтерів благодійної організації, що здійснює перевезення гуманітарної допомоги.

Наразі ведеться розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Комплексні заходи проводилися спільно з Національною поліцією та Держприкордонслужбою за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора та обласних прокуратур.

11:05
1642
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!