Фіктивне народження третьої дитини: Новий сценарій виїзду ухилянтів за кордон розкрито поліцією

Фіктивне народження третьої дитини: Новий сценарій виїзду ухилянтів за кордон розкрито поліцією

Учасники незаконної схеми, спрямованої на отримання можливості виїзду за кордон, зіткнулися з виявленням та розкриттям правоохоронними органами Львівщини. За інформацією, отриманою оперативниками, 19-річний організатор, що діяв у місті Львові, запропонував фальшиві документи про народження третьої дитини за 10 000 доларів. Ця схема надавала військовозобов'язаним можливість виїзду за межі країни.

За планом, учасник схеми мав отримати недійсне свідоцтво про народження третьої дитини, що автоматично давало б йому статус багатодітного батька та право на безперешкодний виїзд.

Після тщательного проведення розслідування управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно з слідчим управлінням обласної поліції, 18 березня був здійснений затриманий фігуранта під час отримання умовної суми. За даними правоохоронців, наразі йому пред'явлено підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), що може призвести до позбавлення волі на строк до дев'яти років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Наголошується, що операція по розкриттю даної схеми була здійснена за активної участі співробітників Карпатського загону Державної прикордонної служби, керівництво якої було забезпечене Львівською обласною прокуратурою.

Цей випадок відображає постійну готовність правоохоронних органів до боротьби з організованою злочинністю та запобігання незаконним діям, спрямованим на порушення законів України та порушення внутрішньодержавного порядку.

16:59
1252
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!