В Одесі розкрито змову: іноземці передавали дані про українських захисників ворожій ФСБ

В Одесі розкрито змову: іноземці передавали дані про українських захисників ворожій ФСБ

Виявлено двох іноземців, що передавали ворожій стороні інформацію про розташування українських захисників та протиповітряної оборони в Одесі. За процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури вони отримали підозру за фактом несанкціонованого розголошення даних про Збройні Сили України.

За слідством, наприкінці лютого цього року двоє іноземців, що тимчасово перебували в Одесі, угодилися з співробітником ФСБ Росії та взялися виконувати завдання на проведення дестабілізуючої діяльності проти України. Вони особисто звернулися та вислали куратору заяви про приєднання до ФСБ.

Підозрювані збирали інформацію про місця найбільшого скопінгу особового складу та техніки військових підрозділів Збройних Сил України в Одесі. Також вони передавали ФСБ дані про місцезнаходження протиповітряної оборони.

Як компенсацію за їх дії, обидва брати розраховували на «посади» у разі окупації Одещини: один з них мріяв очолити регіональне відділення ФСБ, інший – стати головою міської ради.

Правоохоронці затримали їх, коли ті виконували завдання ворога. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення і обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління Безпеки України в Одеській області.

18:16
2343
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!