Розкриття Масштабної Митницької Шахрайської Схеми в Чернівцях

Розкриття Масштабної Митницької Шахрайської Схеми в Чернівцях

Розслідування виявило, що група осіб, у яку входили відомі підприємці з Чернівців та посадові особи Чернівецької митниці, у тому числі її колишній керівник та колишній депутат обласної ради, спрямовувала свої зусилля на мінімізацію митних платежів за допомогою так званого «сірого» імпорту. За цією схемою вони ввозили високоліквідні товари з Туреччини, такі як одяг, взуття та аксесуари, оформлюючи транспортний засіб як порожній або приховуючи його під іншими товарами, такими як тканина, ДСП або цегла, із значно меншою митною вартістю.

Учасники групи також використовували підроблені документи для надання пріоритетного пропуску вантажівок через митний пост без обов'язкового митного контролю. Після цього транспорт доставлявся до складів підприємців, де товари вивантажувалися й реалізовувалися, а на їхнє місце завантажувалися інші товари, призначені для приховування, які потім відправлялися на митний пост для оформлення та сплати занижених митних платежів.

На даний момент 11 осіб, серед яких троє посадовців митниці та вісім фізичних осіб, підозрюються у причетності до цієї злочинної організації. Кваліфікація їхніх дій передбачається за статтями Кримінального кодексу України: частина 1 статті 255, частина 2 статті 364, частина 3 статті 212, частина 4 статті 345-1, частина 3 статті 368, частина 4 статті 369.

Один з організаторів та чотири учасники цієї злочинної групи були затримані за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Співпраця з компетентними органами Туреччини, Болгарії, Румунії, Чехії та Словаччини дозволила зібрати необхідні докази та встановити розмір збитків у справі. Наразі тривають слідчі дії з метою встановлення всіх учасників цієї злочинної організації.

Зазначається, що відповідно до Конституції України, особа вважається невинуватою, поки не буде встановлено її вину в законному порядку та не буде видано вирок суду.

15:20
1885
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!